Συνδεθείτε

Καλώς ήλθατε, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Ξέχασα τον κωδικό μου

Δεν έχετε εγγραφεί? Εγγραφείτε

Χρήστος Καραβασίλης, ιδιαίτερα μαθήματα

Επαληθευμένο

Diplôme Supérieur

Χρήστος Καραβασίλης

  •   Schola Cantorum de Paris
  • €  25 /hr

Προφίλ

Τόπος Κατοικίας: Μαρούσι

Είμαι Διπλωματούχος πιανίστας (Άριστα παμψηφεί, 1ο βραβείο και χρυσό μετάλλιο) με απόλυτη αφοσίωση στη διδασκαλία και τη μουσική εκπαίδευση. Απόφοιτος, επίσης, της Schola Cantorum de Paris και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Μουσική Εκπαίδευση σε τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζομαι ως μουσικός σε ιδιωτικό σχολείο της Αττικής (πρωτοβάθμια εκπαίδευση). Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου σε μαθητές όλων των επιπέδων ανεξαρτήτως ηλικίας.

Αδιαμφισβήτητα η μουσική εκπαίδευση καλλιεργεί και προάγει την ανάπτυξη της αυτοπειθαρχίας, της συγκέντρωσης και της πνευματικής ωρίμανσης. Ταυτόχρονα, όμως, ενισχύει και την ικανότητα των μαθητών να λειτουργούν συνεργατικά και να ανταποκρίνονται σε προκλήσεις. Οι μαθητές μπορούν να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους και να εμβαθύνουν την κατανόησή τους για τη μουσική.

Ενθαρρύνω όλους τους μαθητές να εξερευνήσουν τον κόσμο της μουσικής μέσα από το πιάνο και να ανακαλύψουν τις ανεκτίμητες αξίες που μπορεί να τους προσφέρει αυτό το υπέροχο όργανο!

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια (μεταξύ άλλων):

- «Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
- «Μουσικοκινητικής Αγωγής» από το ΕΚΠΑ,
- «Ορχήστρα Orff: Ένας δρόμος προς τη Μουσική» από το Ωδείο «Ρυθμοί»,
- «Ζητήματα Διδασκαλίας και Διεύθυνσης Παιδικών & Νεανικών Συνόλων σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στην Κοινότητα» που συνδιοργάνωσαν το ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Αιγαίου, η ΕΕΜΑΠΕ και το Ωδείο Athenaeum.

Είχα την ευκαιρία και την τιμή να παρακολουθήσω, επίσης, masterclasses με διακεκριμένους πιανίστες και παιδαγωγούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως: Delle Vigne, L. Bojadjieva, Y. Bogdanov, S.H. Chu, M. Pliassova, R. Salinas, B. Taneva, M. Wladkowski, I. Petrin, Ph. Raskin, P. Francese, O. Gardon, Δ. Τουφεξή, Ντ. Μπακοπούλου, Α. Λεϊμονή, Γ. Αραβίδη, Κωνσταντίνο Χάρδα, κ.ά.

Έχω συνεργαστεί με μαθητές διαφόρων επιπέδων και η επαφή μου με τη διδασκαλία με έχει βοηθήσει να αναπτύξω μια προσαρμοστική μεθοδολογία που ευνοεί την εκμάθηση του πιάνου. Επικεντρώνομαι στην προσαρμογή του μαθήματος στις ανάγκες και τους στόχους του κάθε μαθητή, ενθαρρύνοντας την έκφραση, τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα. Σκοπός μου είναι να εμπνεύσω τους μαθητές μου και να τους βοηθήσω να αναπτύξουν το μέγιστο δυναμικό τους μέσω της μουσικής.

Ξεκινάω πάντα με μια συζήτηση με τον μαθητή ούτως ώστε να κατανοήσω τις προτιμήσεις του στη μουσική και τους προσωπικούς του στόχους. Παρακολουθώ τον τρόπο παιξίματός του και αξιολογώ το επίπεδό του. Επίσης, παρέχω συνεχή ανατροφοδότηση και προσαρμόζω τη διδασκαλία αναλόγως για να ανταποκριθώ στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του.

 

Εκπαίδευση

Diplôme Supérieur
Schola Cantorum de Paris

Μεταπτυχιακός – Διδακτορικός Τίτλος Σπουδών - Άλλα Πτυχία

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μουσική εκπαίδευση σε τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα
Ωδείο «Ιωάννα Συγκελάκη»
Δίπλωμα Πιάνου
Ωδείο «Ιωάννα Συγκελάκη»
Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας

Επαγγελματική Εμπειρία

Ιδιωτικά σχολεία (πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια)
Καθηγητής μουσικής
Ιδιαίτερα μαθήματα
Καθηγητής πιάνου και θεωρητικών

2018 - Σήμερα

Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)
Μουσικοπαιδαγωγός και πιανίστας

Μουσικοπαιδαγωγός και πιανίστας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Co-Operative της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

MKO «Άγγελοι της Χαράς | Angels of Joy»
Εθελοντής εμψυχωτής και μουσικός

Εθελοντής εμψυχωτής και μουσικός σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Σεμινάρια

Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
ΕΚΠΑ
Μουσικοκινητική Αγωγή
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Αιγαίου, ΕΕΜΑΠΕ και το Ωδείο Athenaeum
Επιμορφωτικό σεμινάριο «Ζητήματα Διδασκαλίας και Διεύθυνσης Παιδικών & Νεανικών Συνόλων σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στην Κοινότητα»
Ωδείο «Ρυθμοί»
Σεμινάριο «Ορχήστρα Orff: Ένας δρόμος προς την μουσική»

Εξυπηρετώ Δήμους

Στείλτε Μήνυμα

  • Diplôme Supérieur
  • Schola Cantorum de Paris
  • Αμοιβή
    €  25 /hr
  • Ηλικία
    27
  • Επίπεδο Σπουδών
    Απόφοιτος Α.Ε.Ι.
  • Έτη Εμπειρίας
    5
  • Τηλέφωνο
    6971854269
  • Τόπος Κατοικίας
    Μαρούσι